Hívogató az „aprónépnek”!

A Csáford-völgyi Natúr Pont nyílt napot hírdet, óvodák, és általános iskolák diákjai részére. Célunk hogy megismertessük a gyermekeket az adalékanyag mentes élelmiszer előállítással, a fenntartható gazdálkodással. 

Tematikus programterv: A csoportok megérkezés után megismerkednek a gyümölcsfeldolgozóban aktuálisan zajló folyamatokkal valamint a feldolgozásra kerülő zöldségekkel és gyümölcsökkel. Itt mindenki saját élményével gazdagíthatja a beszélgetést,játékos kvíz kérdésekkel segítünk a gyermekeknek abban hogy az otthon látott terményeket miként lehet még hasznosítani.

Feldolgozás: Gyümölcspréselésben részt vehetnek, így a saját tapasztalatra tesznek szert, és megállapíthatják hogy mi a különbség egy rostos, 100% friss gyümölcslé és a boltban kapható szűrt levek között.

Állat etetés:
A darált és kipréselt gyümölccsel megetetik az állatokat (kecskék,juhok)valamint friss fűvel és száraz kenyérrel is kedveskedhetnek nekik(nyulak).Itt beszélünk a melléktermék felhasználásáról,a környezetvédelemről,és a különböző állatok táplálkozási szokásai mellett a hasznukról is.

Gyógynövény ismeret:
Nem mindenki kiscserkésznek született, ezért egy közös gyógynövényes tea filter töltés közben #úgytanulszhogyészresemveszed:D!!! Szárított levendulával töltjük meg a filtereket. Ezt egy csésze peremén támaszkodó emberke figurával zárjuk le, amit a gyermekek a helyszínen kiszíneznek, általában saját magukat látják benne.

Szeretettel várunk benneteket!

Érd: Fatér Balázs István 06 30 894-6493
Sebestyén Csilla 06 20 665-830